Alternatieve Geneeswijzen informatie

Het zoeken naar manier om jezelf of anderen te genezen van ziektes en kwalen is al zo oud als de mensheid.

In vroegere tijden had elke stam zijn eigen medicijnman of gebedsgenezer die, met behulp van kennis opgedaan in de natuur en verkregen via overlevering, zijn stamleden hielp als ze ziek of gewond waren.

In onze huidige maatschappij hebben we het genezen van mensen gereguleerd en wetenschappelijk onderbouwd. De reguliere geneeskunde gaat uit van zaken die bewezen zijn en er is weinig plaats voor behandelmethoden die niet wetenschappelijk onderzocht zijn.

Toch is de belangstelling voor alternatieve geneeswijzen onverminderd groot. Naast de reguliere behandelmethodes bieden alternatieve therapieën voor veel mensen hulp bij hun klachten. De reden dat er zo’n miljoen mensen per jaar gebruik maken van een of meerdere alternatieve therapieën is drieledig:

1. De belangstelling voor gezond leven, eten en bewegen is al sinds de jaren ’70 toen men begon met joggen, aerobics en biologisch voedsel, onverminderd groot. Die belangstelling voor de invloed die de eigen leefwijze heeft op de gezondheid, is momenteel zelfs groter dan ooit.

2. Mensen zijn zelfbewuster en mondiger geworden als het gaat om hun eigen gezondheid en de behandeling van hun lichaam en hun geest. Blind vertrouwen op de arts is niet meer van deze tijd en dat zorgt ervoor dat mensen op zoek gaan naar alternatieven.

3. Bovendien hebben alternatieve behandelaars in de regel aanzienlijk meer tijd voor de patiënt. De aandacht die mensen krijgen van een alternatieve therapeut is zeker een niet te onderschatten factor in het succes van alternatieve geneeswijzen.

Het aanbod in alternatieve geneeswijzen is enorm en de diversiteit in alternatieve behandelingen is gigantisch. Een aantal alternatieve geneeswijzen is bij het grote publiek wel bekend, waarbij homeopathie waarschijnlijk de bekendste en meest toegepaste alternatieve behandelingsvorm is.

Maar er zijn tal van behandelingsvormen die tot de alternatieve geneeswijzen gerekend worden, die niet zo algemeen bekend zijn.

Op deze Alternatieve Geneeswijzen Gids willen we compleet zijn, zonder de illusie te hebben dat we volledig zijn.

Ik wens u veel nut van de informatie die u hier aangeboden wordt.

Ronald Genders
Directeur Healthy Advertising & Alternatieve Geneeswijzen Gids

Vergoeding van alternatieve geneeswijzen door uw zorgverzekering
Wist u dat veel zorgverzekeraars een vergoeding bieden voor alternatieve geneeswijzen? Op de website van Independer ziet u welke zorgverzekeraars alternatieve geneeswijzen vergoeden en welke zorgverzekeraars alternatieve geneesmiddelen vergoeden

Alternatieve Geneeswijzen Drenthe

naar boven
Overige woonplaatsen

Alternatieve Geneeswijzen Friesland

naar boven
Overige woonplaatsen

Alternatieve Geneeswijzen Gelderland

naar boven
Overige woonplaatsen

Alternatieve Geneeswijzen Groningen

naar boven
Overige woonplaatsen

Alternatieve Geneeswijzen Limburg

naar boven
Overige woonplaatsen

Alternatieve Geneeswijzen Noord-Brabant

naar boven
Overige woonplaatsen

Alternatieve Geneeswijzen Noord-Holland

naar boven
Overige woonplaatsen

Alternatieve Geneeswijzen Overijssel

naar boven
Overige woonplaatsen

Alternatieve Geneeswijzen Zuid-Holland

naar boven
Overige woonplaatsen